HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Olasz bajnokság 24. forduló

2008.02.25. 21:16 kidrock

Parádés forduló volt az olasz bajnokságban, utolsó pillanatokban szerzett találatokkal, kiállításokkal, meg nem adott és megadott tizenegyesekkel, Juve-veréssel és 10 meccsen összesen 32 góllal.

 A legnagyobb szenzáció természetesen a Reggina győzelme a Juventus felett, a délieket aligha zavarta, hogy milyen körülmények között verték Olaszország legnépszerűbb és legsikeresebb klubját. Brienza szerzett vezetést a hazaiaknak az első félidőben, majd a második játékrészben szinte felborult a pálya, a Zebrák a kapujukhoz szögezték a bordómezeseket, de az egyenlítő gólhoz így is kellett Reggina kapusának hatalmas hibája, ugyanis Del Piero távoli lövése a hasa alatt csorgott a kapu közepébe. Mindeközben a játékvezető három (!) Juventus javára megítélendő büntető esetén intett nagyvonalúan továbbot, majd a 92. percben a hazaiak javára adott meg egy igen furcsát. Egy meglehetősen ritka Reggina-kontra végén jobbról szállt magasan a labda a Juve kapujának előterébe, amelyet Sissoko legalább 3 méter (!) magasságból akart kiollózni, teljesen feleslegesen, lévén Amoruso el se érhette volna. Az akrobatikus mozdulat eredményeképpen viszont megrúgta (?) a támadót, a bíró pedig a vendégek óriási felháborodására tizenegyest ítélt. Hozzá kell tennünk, véleményünk szerint az eset maximum veszélyes játék miatti közvetett szabadrúgást ért volna a tizenhatoson belülről…Del Piero sógora, Nicola Amoruso viszont nem polemizált ilyen csacskaságokon, és a jobb alsóba tüzelt, vereséget mérve így a torinóiakra, akik a lefújás után sem tudták türtőztetni magukat, aminek köszönhetően C. Zanetti piros lapot is kapott.

 Reggio di Calabrián kívül alighanem Rómában ünnepelték leginkább a Juve bukását, és tehették is, mert az AS Roma a közelmúltban általunk (is) zrikált Cicinho kajla lövésével rangadót nyert a Mutut sérülés miatt korán elvesztő Fiorentinával szemben. Azért, hogy a brazil szélső most se lehessen teljesen elégedett önmagával, arról saját maga gondoskodott, ugyanis az utolsó pillanatokban buta módon kiállíttatta magát…

Eseménydús meccset játszott a Milan is, amelynek nyögvenyelős produkcióját már a hazai szurkolók is megelégelték, így többen már 10 perccel a találkozó vége előtt, 1-1-es állásnál elindultak hazafelé. Rosszul tették, mert Pippo Inzaghi (aki körülbelül a BL-döntőn szerzett utoljára gólt), a hosszabbítás perceiben a Palermo hálójába fejelte azt a találatot, amellyel a Milan nem csak a győzelmet, de a BL-selejtezőt érő negyedik helyet is megkaparintotta.

Csak címszavakban a további mérkőzésekről: igazságos pontosztozkodás a Sampdoria-Interen, elképesztő góláradat és meglepő vendéggyőzelem az Udinese-Genoán, Borriello mesterhármasával, szintén 8 gól és hihetetlen izgalmak az előzetesen eseménytelen 0-0-nak tippelt Torino-Parmán, a hajléktalan külsejű, nemzeti csapatba követelt Gasbarroni káprázatos szabadrúgásgóljával.

Szólj hozzá!

Címkék: olasz foci juventus calcio

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr38354368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása