HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Serie A: Bombaerős hétközi forduló!

2008.02.26. 16:39 kidrock

Nem akármilyen bajnoki fordulóra kerül sor hétközben Itáliában, ugyanis most rendezik a torinói örökrangadót és az Inter-Roma csúcsderbit is.
A kronológiai sorrendet betartva, a Juventus-Torinóval kezdjük a mélyrehatóbb elemzést, hiszen az észak-olasz metropolisz csapatai már kedden egymásnak feszülnek a nem akármilyen presztízsértékű három pontért. Az Öreg Hölgy, hiába Olaszország legnépszerűbb klubja, szülővárosában a mai napig nem tudja kellően elfogadtatni magát, így kívülállók számára bármily meglepő is, az első- és a másodosztály között rendre ingázó Bikák sokkal nagyobb tömegtámogatással rendelkeznek Torinóban. A két csapat őszi találkozóját a Juve nyerte Trezeguet 93. percben szerzett lesgyanús góljával, és bár a bordómezesek nagyon szeretnének visszavágni, nehéz elképzelni, hogy a jóval erősebb kerettel rendelkező Zebrák alulmaradnak a párharcban.
A pályaválasztók oldalán ezúttal éppen Trezeguet lesz a legfontosabb hiányzó, lévén a francia csatárt továbbra is influenza hátráltatja, de nem játszhat az eltiltott Cristiano Zanetti sem, ami nem biztos, hogy annyira megrendíteni a Juve-ultrákat, ha nem tudnák, hogy a helyén minden bizonnyal a labdaművésznek szintén nem nevezhető Nocerino fog kezdeni. Visszatér viszont a csapatba az elmúlt fordulóban hiányzó Buffon és Iaquinta, ez a tény pedig jócskán növeli a Zebrák győzelmi esélyeit. A Torinónak nincs nevesebb sérültje vagy eltiltottja, az egyetlen fontosabb kérdés, hogy Alvaro Recoba helyet kap-e ezúttal a kezdőben. Vele vagy nélküle, szerintünk a Torónak ezen az estén mindegy lesz, a Juve, ha nem is csillogó (mikor volt utoljára az?) játékkal, de magabiztosan győz 2-0-ra, és az egyiket az elpusztíthatatlan Del Piero lövi.
Amíg az előző párosítás rangja inkább csak a hagyományok miatt kiemelkedő, addig a szerdai Inter-Roma már aktualitását tekintve is jelentős. Habár nehezen tudjuk elképzelni, hogy a milánói kék-feketék 9 pontos előnyről bármilyen körülmények között is elveszítsék a bajnokságot, mégis ez lehet talán az utolsó fordulópont. A második helyezett AS Roma-nak nincs vesztenivalója, neki kell mennie a jelenleg talán inkább a BL miatt aggódó nerazzuróknak, és a pontvadászat izgalmasabbá alakulásának reményében, bízunk benne, hogy ezt meg is teszik.
A hazaiaknak elsősorban a védelem összetételével akadnak gondjaik, lévén Samuel és Cordoba is sérült, míg Burdisso minden, csak nem tökéletes megoldás a középhátvéd posztján. Materazzi formán kívül van, de ebben a helyzetben ő valószínűleg kezdeni fog, minden bizonnyal az ex-római Chivuval az oldalán. A középpálya legfontosabb hiányzója az újból megsérült Sztankovics, de ez a csapatrész még így is az Inter legerősebb pontja. Csatársorban van választéka Mancininek, de könnyen elképzelhető, hogy Ibrahimovicsot továbbra is pihenteti, ez esetben pedig a Crespo, Cruz, Suazo hármasból kezdhetnek ketten. Az AS Roma megcsappant brazil kontingenssel érkezik Milánóba, Juan és Mancini hiánya komoly, Cicinho-é nem jelentős érvágás. A római bordó-sárgákkal kapcsolatban a fő kérdés továbbra is az, hogy Francesco Totti mikor nyeri vissza jóformáját, mert a Farkasok játéka még mindig egyértelműen tőle függ.
 
Az őszi meccsen saját közönsége előtt verték tönkre Ibráék az ASR-t, de ez leginkább annak volt köszönhető, hogy Giuly-t már az első játékrészben kiállították a hazaiaktól. Azóta viszont az Inter ragaszkodik az emberhátrányos helyzetekhez, így azt mondjuk, ezúttal bármi lehet, szerintünk például egy 1-1-es döntetlen.
 
Az elmúlt évek legszebb Inter-Roma jelenete, Totti káprázatos emelése:

 

1 komment

Címkék: juventus materazzi roma futball inter totti as torino italia

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr20355340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsi 2008.02.26. 16:53:58

Az Inter sztem nem fogja kihajtani magát,csak arra fognak törekedni,h ne kapjanak ki.Recoba viszont jó lenne ha visszatérne,az ilyen meccsekre elkélne az a balláb!
süti beállítások módosítása