HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Harc az Örökvárosért 2. - Esélylatolgatás, statisztika, kezdőcsapatok

2008.03.18. 14:27 kidrock

Hatalmas mérkőzésre van kilátás szerda este a világ elsőszámú városi rangadójának titulált Lazio-Roma derbin. Habár az égszínkékek elég szerényen szerepeltek eddig a bajnokságban, a téli erősítéseknek is köszönhetően már jobb formát mutattak az elmúlt fordulókban, míg a bordó-sárgák a hazai pontvadászatban és a BL-ben is harcban állnak a végső győzelemért, éppen ezért kérdéses, hogy mennyire tudnak felpörögni a helyi rivális ellen.
Tottiék rendkívül fárasztó heteken vannak túl, hiszen olyan csapatokkal mérkőztek meg mostanában, mint a Real Madrid, a Juventus, az Inter, a Fiorentina és a Milan. Ez a nem akármilyen megterhelés döntő lehet a hatalmas presztízsértékű rangadó előtt, hiszen ez az a találkozó, amelyen a 100 %-nál is többet kell nyújtania annak a gárdának, amelyik meg akarja kaparintani a győzelmet. A Farkasok kerete hiába tűnik évek óta sokkal erősebbnek, a Lazio pályaválasztása esetén soha nem mehetnek biztosra, amit a tavalyi 3-0-s zakó is hűen tükröz. Az AS Roma mellett szól viszont a statisztika, hiszen a két klub eddigi 148 párharcából 54-szer kerültek ki győztesen, míg a Lazio csak 39-szer nyert, döntetlenre viszont 55 találkozó végződött. Ha azokat a mérkőzéseket nézzük, amelyeken a Lazio játszott (papíron) hazai pályán, akkor is jobban állnak a bordó-sárgák, ugyanis 74 meccsből 25-öt nyertek ők, szemben a Sasok 23 győzelmével.
Ezúttal mindkét gárda gyakorlatilag a legjobbjaival állhat ki, lévén a rendszeres kezdőjátékosok közül csak Luciano Zauri (Lazio) és Marco Cassetti (ASR) hiányzik sérülés miatt, de a két szélsőhátvéd kiesése aligha von le bármit is a derbi élvezeti értékéből. Delio Rossi mester valószínűleg ezúttal is három támadóval küldi harcba fiait, tehát Rocchi és Pandev mellett ott lesz a pályán a Manchester Citytől hazacsábított gólvágó, Rolando Bianchi is. Az égszínkékek leggyengébb pontja a védelmük, a nem túl acélos Siviglia-Cribari belső kettős mögött a 43 éves Ballotta kapus sem tűnik túl megnyugtató megoldásnak.
Az AS Románal a hadrend már évek óta nem lehet kérdéses, a 4-2-3-1 ugyan többnyire látványos és eredményes, de már olyannyira berögzült Spalletti érkezése óta, hogy a Farkasok már akkor sem tudnak váltani, ha éppen nagyon kéne. A kezdőtizenegy összetételét nézve három poszt, ami rendre kérdéses, Pizarro, Taddei és Mancini vagy Aquilani, Giuly és Vucsinics? Magunk részéről az utóbbira szavaznánk, és lehet, hogy most Spelletti is így fog tenni, ugyanis a Milan elleni meccset utóbbi két (csereként beállt) játékos góljaival fordították meg.
Nem csak a két csapat játékosai között várható azonban hatalmas küzdelem, a csata ki fog terjedni a nézőtérre is, legalábbis hangerőben, pirotechnikában és látványelemek tekintetében biztosan, de az egymást gyűlölő szurkolók között soha nem zárhatók ki egyéb atrocitások sem. Érdemes lesz figyelni a lelátót is a tévében (már amennyire mutatják), hiszen az Irriducibili Lazio és az AS Roma Ultras tuti nagy dobásra készül a koreográfiák terén. Apropó, a Lazio ultrák vezérkarát módszeresen ritkítja az olasz rendőrség, hiszen csakúgy, mint másfél éve, ezúttal is többüket letartóztatták pár héttel a nagy mérkőzés előtt. A 20 lesittelt drukker ellen a vád súlyos testi sértés, fosztogatás, bűnszervezet létrehozása és államellenes cselekmények. Az előzmények ismeretében óriási indulatokra lehet számítani holnap este a szurkolótáborok részéről, Francesco Totti egy interjúban ki is jelentette, hogy a futballistáknak a játékukkal kell mindent elkövetniük azért, hogy az este csak a labdarúgásról szóljon. Más kérdés, hogy ő maga virágcsokrot kíván elhelyezni a kezdő sípszó előtt az Irriducibili törzshelyének számító Északi Kanyar előtt, így tisztelegvén a tavaly, egy rendőr által agyonlőtt Lazio ultra, Gabriele Sandri emléke előtt. Kétségtelenül szép gesztus, még ha a Capitano kicsit ellent is mond saját magának. Azért kíváncsiak leszünk a fogadtatásra…
 
A várható kezdőcsapatok:
 
Lazio: Ballotta; De Silvestri, Siviglia, Cribari, Radu; Dabo, Ledesma, Behrami; Pandev, Bianchi, Rocchi
AS Roma: Doni; Panucci, Mexes, Juan, Tonetto; De Rossi, Pizarro, Taddei, Perrotta, Mancini; Totti
 
Kezdés: márc. 19., szerda, 21 óra
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico
 
Tipp: Szerintünk a Lazio mindent bele ad a kicsit talán fáradt, és a lélekben már a Manchester United elleni meccsre készülő AS Roma ellen, így nagy iramú, de rengeteg szabálytalansággal tarkított meccsen az égszínkékek megszerzik a győzelmet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr50386152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása