HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Ranieri! Térj már észhez!

2008.02.27. 15:33 kidrock

Nem, nem, nem és nem! Ha fához kötöznek és ránk sóznak háromszor huszonötöt, mint Ludas Matyi Döbrögire, akkor sem értjük, hogy mit akar Claudio Ranieri.
Teljesen rendben van, hogy a Capello-féle korszakhoz képest alaposan meggyengült a Juventus kerete, és, hogy a másodosztályból visszatérve szép eredmény az is, ha a Zebrák BL-selejtezőt érő helyen végeznek, de mégis ott motoszkál bennünk a kisördög: sokkal jobb is lehetne ez a csapat!
A legbosszantóbb dolog a Juvéval kapcsolatban a kreativitás teljes hiánya a középpályán. Értjük mi, hogy a Serie A-ban fontos a biztonság, ezért nem véletlen, hogy az olaszok nevelik a legjobb védekező középpályásokat a világon, de azért mégis nonszensz, hogy a legsikeresebb talján klub rendre a második félidőben jut el az első kapura lövésig. Camoranesi a jobb szélen remek, de irányítóként súlytalan, ahogy az már a 2003-as BL-döntőn is megmutatkozott, míg Pavel Nedved fényévekre került aranylabdás formájától, és nem képes már egymaga bejátszani a pályán fellelhető összes posztot. Cristiano Zanettivel kapcsolatban erős a gyanúnk, hogy Ranieri lányának csaphatja a szelet, mert más indokot nem nagyon tudnánk mondani, amiért alapemberré válhatott volna. Nocerino igazi Gattuso-klón, és könnyen be is futhatja azt a pályát, amit a Milan örökmozgója, de egyelőre nem látjuk az okot, amiért neki minden meccsen játszania kellene.
A nyáron igazolt Almiron-Tiago duóval kapcsolatban gyakran használja a csalódás szót a sajtó, pedig az igazság az, hogy nem is kapták meg a lehetőséget a bizonyításra. Az argentin Verón-utódot azóta kölcsön is adták, míg a portugál válogatott rendre csak a kispadot koptatja. A legfurcsább az egészben az, hogy nem csak a nagy meccseken hagyja őt ki Ranieri, hanem az olyan találkozókon is, mint amilyen például a Reggina elleni hétvégi, vagy a Torino elleni keddi volt. Ezeken a mérkőzéseken szinte ordított a pályáról, hogy a Juvénak egy technikás, szervező emberre van szüksége, de Tiago ekkor sem kapott szerepet. Egy olyan játékos, aki csak a Chelsea és a Lyon színeiben közel 30 mérkőzésen szerepelt a Bajnokok Ligájában, nem veszi fel a versenyt az olasz liga közép- és kieső csapatainak játékosaival? Ezt azért elég nehéz elhinni…
Az előbb említett két futballistáért nem kevesebb, mint 20 millió eurót adott ki a Juventus a nyáron, a télen pedig 13 millióért vették meg a korábban Valenciában és Liverpoolban is csak padmelegítő szerepet betöltő Momo Sissokót, aki csakúgy, mint C. Zanetti és Nocerino, szintén védekező középpályás. Mindeközben Ranieri visszautasította a Juvénak már minden fórumon beajánlkozó Van Der Vaartot, mondván nincs rá szükség. Valaki érti???
Tiago nem akármilyen bombagólja a Manchester United ellen:

 

1 komment

Címkék: juventus van der vaart ranieri tiago sissoko nocerino

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr25356765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rico 2008.02.27. 16:00:47

Van Der Vaart simán beférne a Juvéba, Nedved meg már nem bír az idegeivel,nyáron vissza is vonul sztem.Őt amúgy Hamsíkkal lehetne legjobban pótolni a Napoliból,nagyon jó játékos!
süti beállítások módosítása