HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Harc az Örökvárosért 3. - Ave Lazio! Grande Victoria!

2008.03.20. 12:08 kidrock

Várakozásainknak megfelelően Lazio-győzelmet hozott a fővárosi derbi, de nem a Roma volt az egyetlen nagycsapat, amely elbukott a fordulóban.
A negyedik (BL-selejtezőt érő!) hely, úgy tűnik, valamiért nem kell sem a Milannak, sem a Fiorentinának, mert olyan nagyvonalúan szórják a pontokat, mint bolond a lisztet. Szívből kívánjuk, hogy szorongassa meg őket az Udinese és a Sampdoria!
Az Inter és a Juventus könnyűnek tűnő ellenfelek otthonában hullajtott pontokat, a Zebrák pocsék játékára egy szót sem érdemes vesztegetni, azon pedig, gondolom, már senki nem lepődik meg, hogy az Inter megint tíz emberrel fejezte be a meccset. Az aktuális állat ezúttal Pelé volt, a Suazo góljával vezetést szerző nerazzurók pedig nem tudták kihúzni a mérkőzés végéig. Borriello szemmel láthatóan komolyan gondolja, hogy a forró nyárelőt a kellemes klímájú osztrák-svájci hegyekben kívánja tölteni, 85. percben ollózott gólja újabb nyomós érv az EB-keretbe kerülése mellett.
Na de rátérve a derby della capitaléra! Spalletti mester keverte meg jobban a csapatát az utolsó pillanatokban, bekerült Aquilani, Vucsinics, Cicinho és a sérültnek hitt Cassetti is, viszont Giuly továbbra sem számít kedvezményezettnek a kopasz krapeknél. Az első félidő kevésbé volt mozgalmas, de Doni azért ráhozta a frászt a Roma ultráira, amikor majdnem benézett egy távoli beívelést. A brazil kapust végül a felső léc mentette meg, Taddeit viszont senki nem védte meg attól, hogy Behrami irgalmatlan erővel vállon bombázza őt a Lazio kapujának előterében, aminek köszönhetően megszületett a Farkasok tudatosnak semmiképpen nem nevezhető gólja. Minden idők egyik legröhejesebb gólját végül egy formás támadás végén született Pandev-góllal egyenlítette ki a Lazio, majd a második félidőben minden idők egyik legnagyobb kamutizenegyesét értékesítette minden idők egyik legrosszabbul elvégzett, de egyben legszerencsésebb (bár ez nézőpont kérdése) büntetőrúgásával Rocchi. A bordó-sárgák nem hagyták magukat, és Perrotta találatával egalizálták az állást, és ekkor úgy tűnt, nincs még vége a pengeváltásnak. Kicsit azonban visszavettek a csapatok, és amikor már elhitették velünk, hogy nem lesz már itt semmi, akkor bukkant fel a semmiből egy, a Roma-kapu előtt elpattogó labdára Valon Behrami, és a hálóba vágta a Sasok győztes gólját. A Curva Nord örömmámorban úszott, a Sud döbbenten hallgatott, a svájci állampolgárságú koszovói pedig a pokolból a mennybe ment.
A Lazio sokkal többet tett a győzelemért, ezért teljességgel meg is érdemelten szerezték meg végül. Az égszínkékek már nem az első derbin bizonyították, hogy hatalmas szívvel és küzdőképességgel el lehet tüntetni a két keret között meglévő minőségbeli különbséget, és maximálisan meg lehet felelni az ultrák elvárásainak. Kolarov és Behrami futómennyisége egészen elképesztő volt, de a pályaválasztó minden játékosa hatalmas alázattal futballozott, míg a másik oldalon ezúttal nem csak Totti, de a középpálya motorjának számító De Rossi is gyengébb napot fogott ki. Lehetőség a javításra? A Manchester elleni BL-továbbjutás alighanem kárpótolná az AS Roma szurkolóit.

 

Szólj hozzá!

Címkék: roma derbi lazio perrotta behrami taddei rocchi pandev

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr30389135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása