HTML

Football Factory

A fociról, a futballról és a labdarúgásról.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Isten éltesse, Gyilkos úr!

2008.02.26. 09:53 kidrock

A mai napon, tehát február 26-án ünnepli 35. születésnapját a profi futballtól tavaly visszavonult Ole-Gunnar Solskjaer, a Manchester United történetének egyik leggólerősebb támadója.
A vékonydongájú norvég Kristiansundban látta meg a napvilágot 1973-ban, futball-pályafutását a harmadik ligás Clausenengenben kezdte 17 évesen. Nevelőegyesületében 4 év alatt 109 mérkőzésen 115 találatot ért el, amire felfigyeltek az elsőosztályú Molde vezetői, és szerződtették az ifjú titánt. Solskjaer két szezon alatt 42 bajnokin lépett pályára, 32 gólt szerzett, és bemutatkozott a norvég válogatottban is. Nyilvánvaló volt, hogy hamar kinőtte a hazai pontvadászatot, de mégis meglepetést keltett, amikor a Manchester United másfél millió fontért megvásárolta. Hát még az, hogy milyen gyorsan beilleszkedett a Vörös Ördögök közé! Első évében nem kevesebb, mint 18 gólt lőtt a bajnokságban a legendás Eric Cantona oldalán, a United pedig meg is nyerte a bajnokságot. A lenyűgözött brit sajtó ekkor adta neki a „Babaarcú Gyilkos” becenevet, utalva a norvég csatár kisfiús fizimiskájára és a kapu előtti kíméletlenségére.
A 20-as mezben játszó támadó végül összesen 235 mérkőzésen szerepelt a Man Utd színeiben és 92 gólt szerzett. A legemlékezetesebbet minden bizonnyal a Bayern München hálójába vágta az 1999-es BL-döntő utolsó másodperceiben, amelynek köszönhetően az angol csapat lett a legrangosabb európai sorozat győztese. Solskjaer mindemellett nyert 6 bajnokságot, 2 FA kupát, 1 Ligakupát és egy Világkupát is a Manchesterrel, tehát igazán eredményes karrierre tekinthet vissza a norvég válogatottban 67 meccsen 23 gólig jutó játékos. Nem csak a jóból jutott azonban ki neki, hiszen több súlyos sérüléssel is meg kellett birkóznia, és végül makacs térdproblémái vezettek a visszavonulásához is. Ma viszont reméljük, hogy csak a szép emlékek jutnak eszébe, jó egészséget és boldog születésnapot Ole!

 

6 komment

Címkék: születésnap united gyilkos manchester solskjaer babaarcú

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr46354841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uzza 2008.02.27. 07:29:53

szép volt Solskjaer!
Köszönjük!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.27. 09:10:08

korrekt!

úúgy hiányzik, rohadt nagy játékos volt! semmi különöset nem csinált, csak szórta a gólokat, mint bolond pék a lisztet.

vectorsector 2008.02.27. 09:28:58

A BL gólját soha nem felejtem el a Bayern Munchen ellen. Számomra az a gól emeli a hallhatatlanok közé. Solskjaer nekem mindig legenda lesz. Boldog születésnapot Mester!

kobretti 2008.02.27. 09:35:07

Mostanában nem vagyok oda a ManU-ért, de '99-ben végig tudtam, h. nem nyerhet a Bayern. 200volt a vérnyomásom és remegtem amikor az utolsó utáni pillanatokban megfordították a meccset. Ugráltam mint egy őrült. Életem top3 fociélménye... Bravo!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.02.29. 20:22:33

Csatlakozom az előttem szólóhoz: a '99-es BL-döntő nálam is ott van a dobogósok között! Volt velünk a kocsmában (hol máshol néztük volna...) egy Barca-rajongó srác, aki az egyenlítő MU-gól után (Sheringham fejelte) kiment a WC-re, mondván, hogy úgyis hosszabbítás lesz. Mikor visszajött, azt hitte, hogy Teddy gólját ismétlik. Ezt benézte, mivel a pisilés alatt Ole-Gunnar is betalált, szinte kísértetiesen hasonló körülmények között.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy mindkét gólt érő szögletet a 7-es számmal játszó szőke fiatalember adta be, aki mostanában egy kiégett és feltűnési viszketegségben szenvedő popénekesnő (?) férjeként tengeti életét...
süti beállítások módosítása